Добредојдовте во групната настава по бендови на рок/поп одделот во „Пијанофорте“

Добредојдовте во групната настава по бендови на рок/поп одделот во „Пијанофорте“

Групната настава по бендови за рок/поп во музичкото училиште „Пијанофорте“ нуди забавно и привлечно опкружување за своите студенти и нуди разновидни музички стилови за сечиј префериран стил на музика. Нашата програма за групна настава по рок/поп...

Дознај повеќе

„Piano-Fun” Програма Создавање нова димензија на групно образовно учење

„Piano-Fun” Програма Создавање нова димензија на групно образовно учење

Приватното музичко училиште „Pianoforte” воведува сосема нова димензија на предавање висококвалитетни групни часови по пијано. Нашите истакнати педагози г-ѓа Виолета Стефановска Шуковиќ ко-основач менаџер/директор на одделот за пијано и г-ѓа...

Дознај повеќе

ОДМОР СО ПРИЗВУК НА ОРКЕСТАР

ОДМОР СО ПРИЗВУК НА ОРКЕСТАР

ПИЈАНОФОРТЕ НА МУЗИЧКИОТ КАМП „Рамо до рамо“ од  „Ел Система“, Шведска (Side by Side by El Sistema, Sweden) Импресиите од музичкиот камп „Рамо до рамо“ трајно остануваат кај учесниците, ученици по музика. Магијата го допре и ПИЈАНО ФОРТЕ пред пет...

Дознај повеќе

Ова лето вашето омилено музичко училиште пијанофорте буди свет на забава, учење и пријателства за вашето дете

Ова лето вашето омилено музичко училиште пијанофорте буди свет на забава, учење и пријателства за вашето дете

  Летната школа на ,,Пијанофорте” е специјализирана програма која комбинира часови по музика со забавни музички активности. Наша цел е да ја развиеме детската креативност и вештини, обезбедувајќи незаборавно летно искуство каде децата...

Дознај повеќе

УСПЕШНИ МУЗИЧКИ ПРИКАЗНИ

УСПЕШНИ МУЗИЧКИ ПРИКАЗНИ

  Во потрага по поведри приказни, патот не однесе во приватното музичко училиште ,,Пијанофорте” во Скопје. Таму наидовме на огромна раздвиженост и звуци од различни мелодии и инструменти. Не дочекаа наставниците и иако беа зафатени, одделија...

Дознај повеќе

ИНТЕРВЈУ СО Г-ЃА МАРИНА

ИНТЕРВЈУ СО Г-ЃА МАРИНА

  Погледнете дел од емисијата „Едноставно заводливо“ на која гостуваше нашата г-ѓа Марина Чадо, ко-основач, и извршен директор на музичкото училиштето ,,Пијанофорте’’. Марина Чадо – основач, виолинист, раководител на Одделот за гудачки...

Дознај повеќе

Се ближи лето!

Се ближи лето!

Драги родители/пријатели на Пијанофорте Нашето училиште по 5ти пат со големо задоволство ги води вашите најмили на уникатно доживување во најпопуларниот детски спортски камп „Скурас“ во Грција. Затоа ги издвојуваме 5те најважни причини зошто да...

Дознај повеќе

И ПАТИШТАТА НА ПИЈАНОФОРТЕ ВОДАТ ДО РИМ

И ПАТИШТАТА НА ПИЈАНОФОРТЕ ВОДАТ ДО РИМ

Екипата професори и ученици од „Пијанофорте“ ги здружија силите во заеднички музички проект што, здравје, за некој месец ќе ги однесе на музичко патување во вечниот град Рим. Во Рим секоја година во текот на сите летни месеци се одвива летен...

Дознај повеќе

ИНТЕРВЈУ СО Г-ЃА МАРИНА ЧАДО

ИНТЕРВЈУ СО Г-ЃА МАРИНА ЧАДО

Марина Чадо – основач, виолинист, раководител на Одделот за гудачки инструменти и извршен директор на Училиштето, докажан педагог со преку 30 годишно работно искуство. (Марина Чадо дипломирала на престижниот конзерваториум „Петар Илич Чајковски“...

Дознај повеќе

ДЕЦАТА ШТО СОНУВААТ ЗА ГОДИНА ИСПОЛНЕТА СО КОНЦЕРТИ

ДЕЦАТА ШТО СОНУВААТ ЗА ГОДИНА ИСПОЛНЕТА СО КОНЦЕРТИ

Како до пред-новогодишна магија? Најдобро е со музика! Крајот на годината традиционално се поврзува со заокружување на една целина на која се надоврзуваат желбите и плановите за уште поубави настани во наредната година. А, за децата чие централно...

Дознај повеќе

Фантастичен тим од музичари

Фантастичен тим од музичари

Приватното музичко училиште „Пијанофорте“ има фантастичен тим од музичари од светска класа, кои се целосно посветени на успехот на нашите ученици. Сите наши просветители се вистински професионалци со животни траектории посветени на нивните...

Дознај повеќе

Групни часови

Групни часови

„Пијанофорте“ нуди групни часови во мали групи за помали дечиња, деца, тинејџери и возрасни. Тука се вклучени часови за мали деца, како и групи за клавијатури, гитара, перкусија, пеење, бендови и теоретско-музички предмети. Овие групи се совршено...

Дознај повеќе