Пијанофорте

Индивидуална и групна музичка настава

Пијано

Пијано (неформално наречено и клавир) е музички инструмент со клавијатура која содржи 88 (52 бели и 36 црни) клавиши чие притискање произведува звуци. Зборот пијано е скратена форма од pianoforte, од италијанскиот збор за инструментот[…]

За сите оние кои сакаат да свират

Виолина

Виолината е најмалиот инструмент во семејството на гудачки (жичени) инструменти, каде уште спаѓаат и виолата, виолончелото и контрабасот[…]

За сите оние кои сакаат да свират

Гитара

Гитарата е музички инструмент со стапала, кој се користи во разновидни музички стилови и е исто така познат како соло класичен инструмент. Во популарната култура најчесто се смета како примарен инструмент во блузкантрифламенко и рок музиката […]

За сите оние кои сакаат да свират

Електрична Гитара

Електричната гитара е измислена во 1931 година и веднаш станува неопходна за џез музичарите кои сакаат да го засилат звукот при нивните изведби како големи групи (тн биг бенд изведби) […]

За сите оние кои сакаат да свират

Тапани

Тапанот е најстариот музички инструмент, и неговиот основен дизајн останува непроменет со илјадници години. Тапаните не можат да се штимаат, и звукот кој го произведуваат се одликува според физичкиот дизајн на самиот инструмент […]

За сите оние кои сакаат да свират

Флејта

Флејта или флаута е дувачки музички инструмент. Во поширока смисла на зборот, флејтата е цела серија на дувачки инструменти кои постоеле и постојат низ целиот свет […]

За сите оние кои сакаат да свират

Пеење

Пеењето е акт за производство на музички звуци со гласот, го проширува обичниот говор со употреба на тоналитет и ритам. Човек кој пее се вика пејач или вокалист […]

За сите оние кои сакаат да свират

Групна Настава

Групна настава се одвива кога професорот работи истовремено со 2 или повеќе ученици. Наставната програма и методика се предвидува базирано на големината на групата […]

За сите оние кои сакаат да свират

Популарна музика

Сакате да свирите во бенд?

Новости

Добредојдовте во групната настава по бендови на рок/поп одделот во „Пијанофорте“

Добредојдовте во групната настава по бендови на рок/поп одделот во „Пијанофорте“

Групната настава по бендови за рок/поп во музичкото училиште „Пијанофорте“ нуди забавно и привлечно опкружување за своите студенти и нуди разновидни музички стилови за сечиј префериран стил на музика. Нашата програма за групна настава по рок/поп се испорачува од исклучителни искусни музички педагози со одлично исведувачко и наставно искуство.  Лекциите се создадени за сите возрасти, […]

„Piano-Fun” Програма Создавање нова димензија на групно образовно учење

„Piano-Fun” Програма Создавање нова димензија на групно образовно учење

Приватното музичко училиште „Pianoforte” воведува сосема нова димензија на предавање висококвалитетни групни часови по пијано. Нашите истакнати педагози г-ѓа Виолета Стефановска Шуковиќ ко-основач менаџер/директор на одделот за пијано и г-ѓа Марина Чадо ко-основач, менаџер/директор на одделот за гудачки инструменти, уште еднаш ја зголемуваат моќта и ја туркаат основата на музичкото образование. „Да создадеме забавна, модерна, […]

ОДМОР СО ПРИЗВУК НА ОРКЕСТАР

ОДМОР СО ПРИЗВУК НА ОРКЕСТАР

ПИЈАНОФОРТЕ НА МУЗИЧКИОТ КАМП „Рамо до рамо“ од  „Ел Система“, Шведска (Side by Side by El Sistema, Sweden) Импресиите од музичкиот камп „Рамо до рамо“ трајно остануваат кај учесниците, ученици по музика. Магијата го допре и ПИЈАНО ФОРТЕ пред пет години, кога во текот на својот престој во Македонија импресиите ни ги пренесе виолинистка од […]

Пијанофорте

Индивидуална и групна музичка настава

Професори

Тестемониали

„Пијано Форте“ за нас претставува:
Почитување на детскиот избор за изучување на посакуваниот инструмент од најрана возраст, кога виолината од новогодишен „Дедо Мразовски подарок“ прераснува во најверен другар...

Наумовски

Музичко училиште кое ги отвара вратите за сите дечиња кои ја сакаат музиката, при тоа вадејќи го максималниот потенцијал од секое дете поединечно...училиште каде секое дете е подеднакво вредна единка која постојано расте и се надоградува... Училиште кое ја поттикнува имагинацијата на детето и ја разгорува неговата животна страст ...

Онлајн наставата по виолина е едно изненадувачки успешно искуство. Како родител имав неповторливо доживување и целосен увид во магијата на пренесување на знаењето и успешно усвојување на истото, кое низ моја призма гледано се одвиваше со неверојатна леснотија. Постигнавме фокус на исклучително високо ниво и резултати кои зборуваат сами за себе

Анонимен

Признанија до Музичкото училиште ПИЈАНОФОРТЕ и неговиот тим! Семејно задоволство е кога ја слушаме Аурела како свири со љубов и посветеност. Со гордост го споделуваме напредокот на Аурела и нејзината воодушевеност од наставникот како урнек за љубезена и подобра личност. Ти благодариме, Вики!

Фатмир Бесими

Пред шест години се запознавме со ПИЈАНОФОРТЕ и оттогаш незапирливо течат учењето, музиката и взаемната соработка. Под водство на професорките Виолета Стефановска Шуковиќ, пијано и Марина Чадо, виолина, заедно со младиот посветен тим, училиштето не само што подучува, туку и постигнува музички успеси и на меѓународно поле. Притоа, ПИЈАНОФОРТЕ умее да им пренесе на младите ученици вистински вредности и да даде позитивен придонес кон нивниот развој. Училиштето е ретка, ведра, среќна,успешна и долгорочна  збирка кратки раскази, а дел од овие раскази може и да се чујат на мноштвото нивни концерти.

Анонимен

Со “Пијанофорте” се сретнавме пред 6 години и учењето, музицирањето и взаемната соработка се уште трае. Под раководство на Виолета Стефановска-Шуковиќ, професорка по пијано и Марина Чадо, професорка по виолина, заедно со младитот посветен колектив, ова училиште не само што музички едуцира и постигнува врвни музички меѓународни успеси, знае да ги пренесе вистинските вредности на младите ученици и да придонесе за нивнот правилен развој. Ова училиште е ретка, весела, среќна, успешна долгогодишна збирка на раскази дел од која можете да слушнете и видите на нивните концерти. Ви благодарам. ❤

Keти А.

Со големо задоволство сакаме да го истакнеме креативниот потенцијал на наставничкиот кадар на приватното музичко училиште "Пијанофорте", кој со голем ентузијазам и стручна подготвеност им приоѓа на секој ученик посебно. Восхитува извонредниот педагошки пристап во воспитно-образовниот систем кој стреми да влијае во развојот на личноста не само на музички, туку и на планот на општата култура на младите таленти.

Tања Б.

Тимот на професори во училиштето Пијанофорте е составен од врвни педагози кои се максимално посветени на напредокот на учениците. Се следат современи педагошки програми, преку кои професорите го вадат максимумот од секое дете. Нашата ќерка има 10 години, а веќе има освоено неколку награди на реномирани меѓународни натпревари. И покрај тоа што таа веќе свири посериозни дела за нејзината возраст, за неа часовите во училиштето не претставуваат обврска, туку чисто задоволство. Затоа, даваме топла препорака за музичкото училиште Пијанофорте.

Сања М.