Приватното музичко училиште „Pianoforte” воведува сосема нова димензија на предавање висококвалитетни групни часови по пијано. Нашите истакнати педагози г-ѓа Виолета Стефановска Шуковиќ ко-основач менаџер/директор на одделот за пијано и г-ѓа Марина Чадо ко-основач, менаџер/директор на одделот за гудачки инструменти, уште еднаш ја зголемуваат моќта и ја туркаат основата на музичкото образование.

„Да создадеме забавна, модерна, светски докажана, лесно достапна и прифатлива програма за секого, да бидеме креатори на нов културен бран и основа што ќе им даде можност на сите да учат и да свират пијано според највисоките образовни стандарди.

Да се ​​возиме рамо до рамо со најмодерната светска образовна методологија!“-велат тие

Нивната докажана историја на достигнувања ги натера да истражуваат, набљудуваат и тестираат нови начини на методологии кои сите заедно се судрија, и ја создадоа новата извонредна групна програма за пијано наречена „Piano-Fun Program”, фокусирајќи се на заедничкото групно учење во основните фази на учењето пијано. Искуството и знаењето стекнато во текот на многу децении како професори заедно со нивните квалификации за музичко образование, им овозможи на нашите основачи да ги поддржат наставниците во спроведувањето иновативни и прогресивни групни часови.

 

 

 

13 причини/придобивки зошто треба да размислите за групни часови по пијано во „Pianoforte”:

-Најновиот светски тренд
-Учењето нека биде забавно
-Најдобрата современа методологија
-Пристапно
-Лесно совладливo и лесно прилагодливо
-Докажана испорака на највисок квалитет на образование
-Свири заедно со други во дуо, трио и квартет
-Интеракција и мотивација (комбинирајте забавно опкружување и внесување на највисок квалитет на образование)
-Подготовка за бенд
-Здобиј се со трајно разбирање на музичката теорија и учи исправно да свириш пијано, уште од првиот ден
-Запознај свои истомисленици со кои ја споделувате страста за свирењето пијано
-Безгранична игра во која сите победуваат, најсовремен начин за будење на интересот за оброзабание кај децата
-Напредувај и нека твојот сон да свириш пијано стане јаве
-Каде што има доверба има и резултат!

Вашата доверба во нас нè исполни со таква радост и амбиција, нè направи компетентни да го испорачаме најдоброто и единственото најдобро знаење за нашите студенти…Се стремиме да испорачаме извонредност во областа на музичкото образование, постојано и неуморно желни за учење нови модерни и докажани начини за создавање забавна, ангажирана, интерактивна и иновативна образовна средина за деца од сите возрасти.

Ви благодариме што верувате во нас, ние се стремиме да изградиме културна основа на високо ниво за нашите идни творци, во толку мал регион кој се натпреварува ширум светот и се движи нагоре паралелно со водечките постоечки музички образовни сили.

Имаме тенденција постојано да го испорачуваме она што сме го ветиле.